Home » Novinky

STEAKY

Pondělí 29.12.2014

Americké hovězí maso je právem považováno za nejkvalitnější na světě. K jeho kvalitě přispívá mnoho
faktorů. Mezi nejdůležitější patří, rasa hovězího dobytka, způsob chovu, porážka a následné zpracování. Nejznámější plemena pěstované jsou - ABRDEEN ANGUS původem ze Skotska, HEREFORD a SHORTHORN.
Další faktorem je to, že zvíře je poraženo v mladém věku, max 1,5 až 2 roky. Velmi důležité je, že stáda se po celý život volně pasou což je optimální pro jejich vývoj a zdravý růst. Jejich porážka
probíhá tak, že zvířata neprocházejí stresem a tudíž se do masa neuvolňují látky, později negativně působící na jeho tuhost. Dalším faktorem kvality masa je jeho mramování. Bohatší mramorování vzniká u masa z USA tím, že se zvířata posledních 100 dní před porážkou dokrmují kukuřicí . Američané oproti Evropanům preferují více tuku v mase, neboť vědí že tuk je nositelem chuti, proto je maso z USA tak extraktní v chuti a křehké v řezu. 
 
 
 
180g Domácí burger v sezamové bulce s plátkem sýra, slaniny, BBQ majonézy a hranolkami 185,-
Burger je připravený z vyzrálého US steakového masa Chuck Roll
300g Vepřový T-BONE steak 120,-
200g TOP BLADE (US loupaná plec) 240,-
200g RUMP STEAK (květovaná špička z US mladého býčka) 295,-
200g Biftek ze svíčkové z mladého irského býčka 370,-
 
Pepřová smetanová omáčka 35,-
Česneková zakysaná smetana 35,-
BBQ domácí omáčka 35,-
 
přílohy
Grilovaná zelenina 65,-
Šťouchané brambory s cibulkou a slaninou 45,-
Bramborová kaše 35,-
Steakové bramborové hranolky 39,-
Pečená brambora ve slupce s pažitkovou smetanou 45,-
Pečené hnízdo ze syrových strouhaných brambor 35,-
Malý zeleninový salát 55,-
Ragú z čerstvých žampiónů a smetany 45,-
Restované zelené fazolky s anglickou slaninou 50,-




Radniční sklípek

Restaurace Litoměřice

Rezervace

+420 731 422 013

Datum Čas :

Jméno

Počet míst Telefon

E-mail

Restaurace Litoměřice rezervace místa

+ Přidat poznámku

Poznámka

Vaši rezervaci berte za vyřízenou až po obdržení potvrzení od nás, na Vámi zadaný kontakt. Děkujeme.